Miniszterelnöki biztos felel a buszos és vasúti közlekedésért

A kötött pályás és nem kötött pályás helyközi közösségi közlekedésért felelős miniszterelnöki biztossá nevezték ki Fónagy Jánost, a Miniszterelnöki Kormányiroda nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkárát.
Domokos Erika, 2018. július 30. hétfő, 22:06
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Az erről szóló utasítás a Hivatalos Értesítőben jelent meg hétfőn - írta a MTI.

Fónagy János feladata az lesz, hogy vizsgálja és elemezze a kötött pályás és a közúti helyközi közösségi közlekedés menetrendjeiben megnyilvánuló párhuzamosságokat.

Emellett egyeztetést kezdeményez a közlekedésért felelős miniszterrel, a Magyar Államvasutak, a Volánbusz, valamint a regionális közlekedési központok vezetőivel az egységes menetrend létrehozása érdekében, majd a párhuzamosságok kiküszöbölése céljából javaslatot kell megfogalmaznia.

A miniszterelnöki biztos a tevékenységével érintettektől, szervezetektől adatokat, információkat kérhet, a feladatellátásához kapcsolódó dokumentumokba betekinthet, az érintett gazdasági társaságok vezetőinek intézkedés megtételét javasolhatja, és ellenőrizheti azok végrehajtását, valamint részt vehet a gazdasági társaságok vezetőtestületeinek ülésein.

A fideszes országgyűlési képviselő Fónagy János miniszterelnöki biztosi megbízatása augusztus elsejétől hatályos.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2018.07.31 09:32

Nem tudom, hogy mi lesz a feladata, de a jelenleginél nagyobb baromságot már nem lehet elkövetni, vagyis felesleges ez a poszt.
1., A vonatok és a buszok egyidőben járnak, tehát ha valaki lekési az egyiket, lemarad a másikról is.
2., Mindkettő állandóan késik.
3., A buszok olyan útvonalon járnak, aminek semmi értelme, így lehet panaszkodni a kihasználatlanságra. Viszont az állami támogatásból jól elvannak.
4., A vonatoknál megszüntették a jó vonalakat, mert azt mondták, megy arra busz.
5., A busz megy arra, csak éppen sokkal hosszabb kacskaringókkal, így arra sem érdemes jegyet venni, mert fél nap levegőtlenül, lassan, és WC sincs rajta.
6., Bármilyen járatot találnak ki, annak a lényege, hogy órákig keverjen valamerre a bús pitchába értelmetlenül, és egy máshol 1,5 órás menetidőből csináljanak itt 4-5 órásat.
7., A magyar "értelmiség", az amelyik a valóban értelmeset kitúrja az országból, az kitalálta, hogy 2 pont között a legrövidebb út a qrva görbe.
Akik ma ezeket az útvonalakat és menetrendeket kitalálják, azoknak régen a fejét vették volna, de legalább a kőbányába vitték volna dolgozni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html