A hivatásos női teniszezők szervezete, a WTA naptára szerint február 17-23. között Budapesten lesz a Hungarian Ladies Open. Harmincnyolc nap múlva kezdődne a 251 750 dollár összdíjazású esemény, amelyre a főtáblás nevezést január 6-án már lezárták, ám egyelőre senki sem tudja, hol lesz a torna - írja a 24.hu.

A verseny adatlapját (fact sheet), amelyen minden apró részlet mellett a helyszínt is kötelező feltüntetni, a szabályzat szerint a szervezőnek minimum tíz héttel a verseny kezdete előtt be kellett volna küldenie a WTA-hoz. Ezt nem lehet megtalálni a WTA honlapján. A versenynaptárban ugyanebben az időpontban szereplő Dubai Open hivatalos adatlapja rég fent van. Az esemény magyar honlapja sem tájékoztat arról, hol lesz tenisztorna Budapesten. Az is furcsa, hogy a Magyar Tenisz Szövetség hazai kommunikációjában sosem vállalta fel a versenyt mint rendező.

A szövetség hivatalos honlapja tavaly novemberi cikkében azt írta, hogy a 2020-as WTA-naptárban februári dátummal szereplő Hungarian Ladies Openre nincs szerződése a Magyar Tenisz Szövetségnek a jogtulajdonossal, illetve nincs anyagi forrás az államtól, így azt ezen körülmények között nem lehet egyedül megrendezni . Ennek ellentmond, hogy a WTA-honlapján jelen pillanatban is Richter Attila van feltüntetve versenyigazgatóként, ami a tenisz világában azt jelenti, hogy az MTSZ főtitkáránál futnak össze a tornarendezés szálai.

Olyan még nem nagyon volt, hogy egy leadott nevezési listás WTA-tornát alig egy hónappal a rajt előtt bárki is visszamondott volna. Amennyiben mégis megtörténik ez, úgy a teniszvilág egyik nagy blamázsa lesz Budapesthez köthető, ahol valakinek állnia kell a visszalépés után valószínűsíthető kártérítést. Ez a 24.hu információi szerint 150-200 millió forint is lehet.