Nagy átalakítás jön az a bajba került nagybanknál

Újabb próbálkozásba kezd profitabilitása javítása érdekében a Deutsche Bank: átalakítja vállalati és befektetési banki divíziójának szerkezetét, különálló üzleti egységet hozva létre a részvény- kötvény és tőkeáttételes tőkepiaci tevékenységek számára - írta a Bloomberg híre alapaján a Portfolio.
Domokos László, 2017. június 15. csütörtök, 10:28
Fotó: Reuters

A hírek szerint meghatározták Marcus Schenck és Garth Ritchie, a bank legutóbbi szerkezetátalakítása során létrejött befektetési banki és kereskedési egység társvezetőinek felelősségi körét.

Előbbi a vállalati pénzügyekkel, a globális tőkepiacokkal és az intézményi ügyfelekkel foglalkozik majd, utóbbi pedig a termékekre és folyamatokra, a részvény- kötvény- és devizaügyletekre, a globális tranzakciós bankolásra, az elektronikus kereskedésre, a tőzsdére bevezetett derivatívokra és a klíringre fókuszál - írta a portál.

John Cryan vezérigazgató márciusban egyértelművé tette: azt akarja, hogy az új, egyesített befektetési banki és kereskedési üzletág elsősorban a vállalati ügyfelekre koncentráljon, és csökkenteni akarja az alapkezelők és más intézmények súlyát.

HOZZÁSZÓLÁSOK