Nagy bajban a Barcelona sztárja

A börtönbüntetést úszhatja meg Neymar (teljes nevén Neymar da Silva Santos Júnior), a Barcelona brazil csatára, akit a Sao Paulo-i bíróság talált bűnösnek adócsalás miatt. A sztár fellebbezését utasították el, gyorsan kifizeti azt a 460 ezer brazil reálos (mintegy 125 ezer eurós) büntetést, amit a bíróság szabott ki.
Index.hu, 2016. augusztus 28. vasárnap, 16:51
Fotó: Napi.hu

A spanyol AS szerint 2007 és 2008 közötti időszakban találtak a nyomozók olyan adatokat, amelyek alapján a futballistát és az édesapját is elítélték. Neymarék egy 2014-ben hozott ítéletet fellebbeztek meg, amelyet most elutasított a bíróság.

A sportolónak nem ez az első ilyen esete. Még 2012-2014 között 63 millió realnyi adót "felejtett el" befizetni, adóbevallásai nem fedték a valóságot, melyen következtében zárolták a csatár vagyonát és 45 millió euró büntetés és adóhátralék befizetésére kötelezték.

Korábban pedig a 2013, a Santosból a Barcelonába történt átigazolása miatt is vizsgálták. Mint ha divat lenne ez a Barcánál. Javier Mascheranót például egy év felfüggesztett börtönre ítélték januárban, míg Lionel Messi 21 hónap börtönt kapott adócsalásért.

HOZZÁSZÓLÁSOK