Nagy dobásra készül a Bacardi

A tequilák gyorsan növekvő ágazatába vásárolta be magát a Bacardi. Ezzel egyesült a világ két legnagyobb lepárlója - írja az origo.hu.
K. Kiss Gergely, 2018. január 30. kedd, 17:45
Fotó: Reuters

A Bacardi mintegy 3,4 milliárd dollárt fizet a Patrón részvényeinek 70 százalékáért. A társaságnak egyébként eddig a 30 százalékát birtokolta.

A most létrejött vállalat az IWSR piackutató adatai szerint a szuperprémium italok ipari szegmensében a legnagyobb szeszesital előállító lehet az Egyesült Államokban - olvasható a portálon. A Patrón az egyik régi tagja a prémium tequilák piacának. Évente több mint 3 millió palackot értékesít, köztük számos luxus minőségű tequilát, amiket hagyományos módszerekkel Mexikóban állítanak elő.

Az olyan agave-alapú italok, mint a tequila vagy a mezcal eladásai az elmúlt évtizedben nagyon megugrottak. A szuperprémium tequilák ára ugyanis 2002 és 2016 között nyolcszorosára nőtt, legalábbis a Distilled Spirits Council kereskedelmi szervezet szerint. Ez jóval több, mint más alkoholos italoké - például a vodka ebben az időszakban csak 2,4 százalékot növekedett, míg a rum átlagára 0,2 százalékkal csökkent.

Az IRI kutatócég 2017-es adatai szerint a Bacardi az alkoholos italok piacának 5,8 százalékát fedi le.

HOZZÁSZÓLÁSOK