Nagy dobásra készül a Lidl

A Magyarországon az utóbbi időszakban 28 boltnyitási kérelméből 28 elutasítást begyűjtő német diszkont inkább Nagy-Britanniában növeli piaci jelenlétét - elsősorban a stratégiaváltással versenyképességét javítani kívánó Tesco rovására.
Napi.hu, 2015. november 13. péntek, 07:57
Fotó: Napi.hu

A terjeszkedésre első körben 1,5 milliárd fontot szánnak a németek, akik három év alatt tervezik elérni az említett méretet, s 2017-től már gyorsított ütemre váltanak a boltavatási procedúrában - írja  a Világgazdaság.

Ingo Fischer, a Lidl UK beruházási vezetője közleményében a hihetetlen lakossági nyomással magyarázta piachódító törekvéseiket, a céghez ugyanis rengeteg megkeresésé érkezik azzal, hogy mikor nyitnak már végre Lidt-t az adott településen.

A brit piacon 1994 óta jelen lévő Lidl egyébként jó érzékkel használja ki túl nagyra nőtt riválisai megingásait, ezt jelzi, hogy forgalma tavaly 21 százalékkal 4 milliárd font fölé nőtt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bulemia, 2015.11.13 08:05

Nálunk ne akarjon növögetni.

Itt a CBA növögethet.

Magyar Ember Magyar Boltban vásároljon, a kutyafáját neki.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html