Nagy dobásra készül a VW

Villanyautók számára gyorstöltő-technológia kifejlesztésén dolgozik a Volkswagen azzal a céllal, hogy 15 perc alatt el lehessen érni az akkumulátorok 80 százalékos töltöttségét - idézi a Bild am Sonntag lap a konszern vezérigazgatóját, Matthias Müllert.
MTI, 2016. szeptember 11. vasárnap, 12:28
Fotó: MTI/EPA

A VW 2020-ra egy teljesen új járműplatformot fejleszt ki és 30 különböző, erre a platformra épülő elektromos autó lesz majd modellkínálatában 500-600 kilométeres hatótávval. A konszern azt tűzte ki célul, hogy eladott autóinak 20-25 százaléka már elektromos modell lesz 2025-re. Az elektromos autók terjedésének jelenleg három akadálya van: az elégtelen hatótáv, a töltési infrastruktúra hiánya és a magas ár.

Matthias Müller július közepén mutatta be a konszern 2025-ig lefeketett fejlesztési stratégiáját, melynek keretében milliárdokat fordítanak az elektromos mobilitás, új szolgáltatási területek és az autonóm közlekedési technológia fejlesztésére. A Volkswagen technológiai diverzifikációval megy elébe az autóipari ágazat informatikai vállalatok behatolása következtében megindult gyökeres átalakulásának.

A Bild am Sonntag kérdésére, hogy voltak-e komoly tárgyalások a Google, az Apple és a VW között, a vezérigazgató azt válaszolta, "természetesen voltak". "A kiosztott szerepekről alkotott elképzelés azonban olyannyira távol esik egymástól, hogy a tárgyalások zsákutcába futottak. Öt-tíz év múlva már jobban kikristályosodnak majd a játékszabályok és tisztábban látunk majd".

"Amit mindenképpen el szeretnénk kerülni, az az, hogy autógyártó vállalatból pusztán hardvergyártóvá váljunk" - fejtette ki a vezérigazgató. "Az ágazatba belépő új konkurenseket elsősorban az autósok járműben eltöltött ideje és a keletkező adathalmaz érdekli. Aki az adatforgalmat kezeli, azé az utolsó szó és ez mindenképpen mi kell hogy legyünk, ha elsők akarunk lenni a szakmában".

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2016.09.11 13:59

Jelenlegi kormányzattól abból látszik, hogy mennyire hiányzik a realitás és müszaki érzék, azt hiszik, hogy ravaszsággal és kiváló színészi teljesítménnyel minden müszaki probléma megoldható, ahogy hatalommegszerzés és megtartás. Nem értik, hogy az autó nem egy mobiltelefon, ahová elég betenni egy akkumlátort és müködik. Elég kiadnia a mindenhez értőnek a jelszót és már előáll a tökéletes, megfizethető elektromos autó, ahogy a felcsuti vasutat csak el kell rendelni, olimpia uj szabály szerint egy gazdaságos csoda, atomerőmü Putyintól , fotball királyok vagyunk, EU minden problémájára meg van a recept stb.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html