Nagy dobásra készül hét bank - sokan fognak örülni

Hét európai nagybank dolgozik azon a közös platformon, amely alapjaiban fogja megváltoztatni a kkv-k közötti kereskedelem lebonyolítását és finanszírozását. A Digital Trade Chain (DTC) elnevezésű termék a belföldi és nemzetközi kereskedelem minden egyes szereplőjét egyetlen online, mobiltelefonon keresztül elérhető rendszerben fogja kezelni.
Napi.hu, 2017. január 24. kedd, 10:03
Fotó: Napi.hu

A K&H anyabankja, a KBC által kifejlesztett és tesztelt kereskedelemfinanszírozási megoldást tovább gondolva egy olyan technológia jön létre hét európai nagybank között, amely mérföldkövet jelent a kkv-k közötti kereskedelem lebonyolítása és finanszírozása szempontjából - adta hírül a K&H Bank.

Az úgynevezett DTC lényege, hogy a kereskedelmi ügyletek minden egyes szereplőjét - vagyis az eladókat, vevőket, szállítókat és a finanszírozó bankokat - egyetlen online, mobiltelefonon keresztül elérhető rendszerben kezeli. A projektben részt vevő bankok - Deutsche Bank, HSBC, KBC, Natixis, Rabobank, Société Générale és UniCredit - Brüsszelben kötöttek megállapodást a termék fejlesztéséről és bevezetéséről.

Az új termék lényegesen egyszerűbbé és gyorsabbá teszi majd a kkv-k közötti kereskedelem lebonyolítását annak köszönhetően, hogy az eddig egymástól függetlenül, jellemzően kétoldalú szerződéseken keresztül működtetett kereskedelmi lánc minden szereplőjét egyetlen biztonságos platformba integrálja. A vevőtől a szállítóig teljesen átlátható rendszer az új belföldi és nemzetközi kereskedelmi partnerek felé irányuló kereskedelem indítását is támogathatja.

HOZZÁSZÓLÁSOK