BUX
39006

Nagy durranás lesz - soha nem látott dologra készülnek Amerikában

Játékfilmet forgat a Disney a Micimackóból, ez lesz az első élőszereplős mozi, amit Milne könyvéből készítenek. (Fotó: MTI Fotó/AP/Walt Disney Pictures)

Inforádió, MTI, 2015. április 5. vasárnap, 23:39

A film középpontjában Micimackó barátja, Christopher Robin áll, aki már felnőttként visszatér a Százholdas pagonyba régi barátaihoz. A stúdió Alex Ross Perry amerikai filmrendezőt, a Listen Up Philip című film forgatókönyvíróját, rendezőjét bízta meg az élőszereplős film forgatókönyvének megírásával. A producer Brigham Taylor lesz - adta hírül a Deadline.com filmportál.

Amióta a Disney filmstúdió 1961-ben megszerezte a jogokat A. A. Milne regényeinek megfilmesítésére, több animációs film is készült Micimackó kalandjaiból, ám ez lesz az első élőszereplős játékfilm.

A stúdió számos, rajzfilmen klasszikussá vált meséből készített az elmúlt években nagysikerű játékfilmes feldolgozást, legutóbb a Hamupipőkét mutatták a mozikban Kenneth Branagh rendezésében.

Jövőre készül el A dzsungel könyve filmváltozata és az Alice Csodaországban folytatása, 2017 márciusára pedig A szépség és a szörnyeteg feldolgozása. A Disney márciusban azt is bejelentette, hogy Tim Burton rendezésében készítik majd el a Dumbo filmváltozatát.