Nagy lépésre szánta el magát a BMW

Több mint tízmilliárd eurós megrendeléssel egy évtizedre előre biztosította akkumulátor-ellátását a BMW.
Domokos László, 2019. november 21. csütörtök, 11:50
Fotó: AFP

A csütörtöki bejelentés szerint a BMW AG 7,3 milliárd euróra emelte a kínai Contemporary Amperex Technology Co. (CATL) vállalatnak akkumulátorok szállítására még 2018 nyarán adott 4 milliárd eurós megrendelését. A szerződés értelmében a kínai vállalat 2020 és 2031 között szállít a elektromos autók hajtásához szükséges akkumulátorokat.

A kínai vállalattal leszerződött tétel megemelése mellett a bajor autógyártó 2,9 milliárd eurós akkumulátor-szállítási szerződést kötött a dél-koreai Samsung SDI vállalattal is a 2021-2031-es időszakra.

A BMW bejelentette, hogy az akkumulátort gyártó vállalatokat 2020-tól saját beszerzési forrásból látja el kobalt és lítium nyersanyaggal. Kobaltot ausztráliai és marokkói bányákból szerzi be az akkumulátor gyártók számára, a lítiumot pedig ausztráliai bányákból.

A társaság 2023-ig huszonöt elektromosított hajtáslánccal rendelkező modellt tervez felvenni termékkínálatába, ezeknek több mint a fele teljesen elektromos hajtású autó lesz. Az autógyár a részben és teljesen elektromos modellek eladásának megduplázására számít 2019-2021 között - írta az MTI.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

V0LE, 2019.11.22 08:30

@na4: Ez erdekelne: megis hol csokkennek az elektromos auto eladasok? Ev/ev alapon linkelhetnel errol adatokat. Vagy megint csak egy nagyot hazudtal jo szokasodhoz hiven?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2019.11.22 08:07

Hogy fogják ezért még verni a fejüket a falba. Megint túllihegtek valamit. Az e-autók kereslete csökken. Javarészt divat az egész és nem józan megfontolás.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html