Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A csütörtöki bejelentés szerint a BMW AG 7,3 milliárd euróra emelte a kínai Contemporary Amperex Technology Co. (CATL) vállalatnak akkumulátorok szállítására még 2018 nyarán adott 4 milliárd eurós megrendelését. A szerződés értelmében a kínai vállalat 2020 és 2031 között szállít a elektromos autók hajtásához szükséges akkumulátorokat.

A kínai vállalattal leszerződött tétel megemelése mellett a bajor autógyártó 2,9 milliárd eurós akkumulátor-szállítási szerződést kötött a dél-koreai Samsung SDI vállalattal is a 2021-2031-es időszakra.

A BMW bejelentette, hogy az akkumulátort gyártó vállalatokat 2020-tól saját beszerzési forrásból látja el kobalt és lítium nyersanyaggal. Kobaltot ausztráliai és marokkói bányákból szerzi be az akkumulátor gyártók számára, a lítiumot pedig ausztráliai bányákból.

A társaság 2023-ig huszonöt elektromosított hajtáslánccal rendelkező modellt tervez felvenni termékkínálatába, ezeknek több mint a fele teljesen elektromos hajtású autó lesz. Az autógyár a részben és teljesen elektromos modellek eladásának megduplázására számít 2019-2021 között - írta az MTI.