Végre meghozta gyümölcsét a LOT lengyel nemzeti légitársaság drasztikus szerkezetátalakítása - auditált tavalyi nettó nyeresége 26 millió zloty lett, és működési vesztesége csupán 4 millió, ami 138 millióval jobb a társaság struktúra-átalakító programjában tervezettnél.

A tervben 196 millió zlotys nettó veszteséggel számoltak, a végeredmény több mint 222 millióval lett jobb ennél. A 4 milliós üzemi veszteség is 138 milliót meghaladó javulást jelent a programban prognosztizálthoz képest.

A kedvező eredményben nemcsak a már egy éve folyó leépítések játszottak szerepet, de az utasok számára vonzóbb Boeing Dreamlinerek beszerzése és azok alacsonyabb üzemeltetési költségei, az üzemanyag árának csökkenése és a Boeingek kezdeti műszaki hibái miatt kapott, nem hivatalos források szerint 103 millió zlotys kárpótlás.

A leállások dacára a Dreamlinerek 95 millió zlotys bevételt hoztak, azonban várhatóan nehezebb idők jönnek a légitársaságnál, mert kimerültek a költségcsökkentések legegyszerűbb módszerei.