Nagy pofont kapott a legnagyobb iPhone összeszerelő vállalat

Csökkent a Foxconn részvényének árfolyama a vártnál gyengébb negyedéves eredmény miatt - írja a Nikkei Asian Review hírportál.
Dzindzisz Sztefan, 2017. augusztus 14. hétfő, 10:12
Fotó: Reuters

A nemzetközi porondon Foxconn Technology Group néven ismert tajvani Hon Hai Precision Industry, a legnagyobb iPhone összeszerelő vállalat részvénye a hétfői kereskedésben több mint két százalékkal gyengült, miután a cég a pénteki tőzsdei zárást követően a piaci várakozásoktól elmaradó negyedéves eredményt tett közzé - olvasható a lapban.

A Hon Hai az április-júniusi negyedévben 17,8 milliárd tajvani dollár (590 millió dollár) nyereséget ért el, egy százalékkal magasabbat, mint egy évvel korábban, de 37 százalékkal kevesebbet az előző negyedévinél - írja az MTI. Az elemzői várakozások mediánja a QUICK FactSet kimutatása szerint 23,3 milliárd tajvani dollár volt. (A BMW a következő Nokia?)

A Hon Hai értékesítési árbevétele az egy évvel korábbival szinte megegyező, 922 milliárd tajvani dollár volt a második negyedévben, alacsonyabb az elemzői várakozások 924 milliárd tajvani dolláros mediánjánál.

A vállalat értékesítési árbevétele az év első felében egy százalékkal 1897 milliárd tajvani dollárra, nyeresége pedig két százalékkal 49 milliárd tajvani dollárra emelkedett.

HOZZÁSZÓLÁSOK