Nagy változás jöhet a kutaknál

Elektromos autót gyártó cégekkel tárgyal a BP arról, hogy akkumulátortöltő állomásokat létesítene benzinkúthálózatánál - jelentette be Bob Dudley, a brit BP olajipari konszern vezérigazgatója a Reuters hírügynökségnek adott interjúban.
Szepesi Anita, 2017. augusztus 1. kedd, 21:26
Fotó: Pixabay

Az elektromos autók következő évtizedekben várható terjedése veszélybe fogja sodorni a benzinkút-üzemeltető olajipari cégek üzleti modelljét, mivel a kereslet egyes üzemanyagok után akár már a 2020-as évek vége felé is tetőzhet - mondta. Kijelentette: "több elektromosautó-gyártó vállalattal is egyeztettünk már akkumulátortöltő állomások közös létesítéséről benzinkút hálózatunknál" - írta az MTI.

A BP riválisa, a Royal Dutch Shell már tett hasonló lépéseket, és kísérleti jelleggel elektromos töltőállomásokat létesített néhány nagy-britanniai és hollandiai benzinkútjánál.

A következő évtizedekben várhatóan lendületes növekedésnek indul az elektromos autók használata, elsősorban a városi forgalomban. A BP becslése szerint a 2015. évi 1,2 millióhoz képest 2035-ben már száz millió elektromos autó rója majd az utakat szerte a világon.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

RealMan, 2017.08.02 09:17

Nem lehet igaz! Emeberek, nem értitek, nem ez a jövő??? A "madzagos" akkutöltés akkora faxság, hogy csak na. Még nagyobb baromság, mint az amikor Orbán a világra jött. Orbán csak pár millió magyart tesz tönkre, de ez a töltőkutas hülyeség mindenkit kicsinál, aki ilyen e-autónak nevezett marhaságot vesz.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html