Nagy változás történt: kikapott a Tesla

Ismét a General Motors (GM) a legértékesebb amerikai járműgyártó a piaci tőkeértéke alapján, miután visszaszerezte az elsőséget a közel három hónapig listavezető Teslától.
Domokos László, 2017. július 9. vasárnap, 11:40
Fotó: Reuters

A Tesla árfolyama a New York-i értéktőzsdén pénteken 313,22 dolláron zárt és ezzel a piaci tőkeértéke 50,74 milliárd dollár volt. A General Motors árfolyama pedig 34,94 dollár volt, piaci tőkeértéke ezzel 52,62 milliárd dollárra emelkedett.

A Tesla április 10-én lett a legértékesebb amerikai járműgyártó. Akkor a Tesla piaci tőkeértéke 51 milliárd dollár volt, a General Motorsé pedig 49,3 milliárd dollár.

A harmadik legértékesebb amerikai járműgyártó áprilisban és most is a Ford volt, jelenlegi piaci tőkeértéke mintegy 44,36 milliárd dollár.

A Tesla árfolyama a héten mintegy 17 százalékkal csökkent több kedvezőtlen hírre, mint például arra, hogy egyik autója, a Model S nem kapta meg a legjobb minősítést az észak-amerikai közlekedésbiztonsági intézet (IIHS) töréstesztjén. A részvényár csökkenésében szerepet játszottak a járműgyártónak az elmúlt negyedévről közölt kedvezőtlen eladási adatai is - írta az MTI.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bahnsteig_Eins, 2017.07.09 15:50

"A Tesla árfolyama a héten mintegy 17 százalékkal csökkent"

Azaz összeomlott, a lufi kidurrant, a befektetők hanyatt-homlok menekülnek, két kézzel öntik a piacra a felpumpolt, értéktelen papirost...

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Blacktom, 2017.07.09 15:42

"Nagy változás történt"
Nem, semmilyen változás nem történt, pláne nem nagy. A piaci tőkeérték teljesen jelentéktelen szám, pláne ha két teljesen különböző céget akarunk vele összehasonlítani.
Aminek hírértéke van és a címet is lehetne kölcsönözni belőle az az utolsó bekezdés.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html