Iparági források szerint 4-5 millió euróba kerül egy nagyobb EU-s bank rendbehozatala, vagyis 8-10 nagybank helyzetének rendezésére elegendő költségvetést tervezett be magának az SRB.

Az SRB szóvivője szerint a költségvetési számokat nem szabad úgy interpretálni, mintha azok a hatóság pontos előrejelzései lennének arra vonatkozóan, hány bank szanálására számítanak, de jól indokolható terveket állítottak össze, amelyeket még újratárgyalhatnak, módosíthatnak.

A tendereken olyan cégek indulhatnak, amelyek az elmúlt három évben legalább 5 millió eurós éves árbevétellel rendelkeznek, legalább négy EU-tagállamban jelen vannak, a munkát elvégző csapat vezetője pedig legalább 15 éves, érdemi tapasztalattal rendelkezik.

Várakozások szerint a számviteli és a cégértékelése tendereken a Big Four, vagyis a KPMG, az EY, a Deloitte és a PwC négyese, a jogi tendereken pedig az Allen&Overy és a Skadden lehet a legesélyesebb pályázó. Az SRB-t a német bankfelügyelet, a BaFin korábbi elnöke, Elke König vezeti.