Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A K&H Bank anyabankja azt közölte, 685 millió euróra növelte a negyedik negyedéves adózott eredményét a harmadik negyedévi 629 millió euróról, de csökkent a 2015. utolsó negyedévi 862 millió euróról abban a környezetben, amikor tartósan alacsony a kamatszint, a közép-európai országok és Írország gazdaságai erősen növekedtek, a belga gazdaság teljesítménynövekedése ugyanakkor mérsékeltebb volt.

A KBC-csoport tavalyi profitja 2,427 milliárd euróra mérséklődött a 2015. évi 2,639 milliárd euróról - írja az MTI. A belga piacon a KBC tavalyi nyeresége 1,432 milliárd euróra zsugorodott az egy évvel korábbi 1,564 milliárd euróról. A cseh piacon a nyeresége 542 millió euróról 596 millió euróra nőtt, az úgynevezett nemzetközi piacán, ahol még jelen van, a profit 245 millió euróról 428 millió euróra ugrott.

A csoport éves bevétele 7,148 milliárd euróról 7,211 milliárd euróra emelkedett. (A KBC célja, hogy ott legyen a három legnagyobb magyar piaci szereplő között és eközben nyereségesen is működjön.)

Írország: a KBC-csoport új fő piaca

Tegnapi ülésén a KBC-csoport Igazgatósága meghozta döntését az írországi piacra vonatkozó stratégiájáról - jelentette be a bank. Eszerint fenntartja az ír piac iránt hosszú ideje, immár közel negyven éve fennálló elkötelezettségüket. Írország ezután a csoport egyik fő piaca lesz - Belgium, Csehország, Bulgária, Szlovákia és Magyarország mellett. A KBC Bank Ireland igyekszik legalább 10 százalékos piaci részesedést szerezni a lakossági és mikro-kkv szegmensben, illetve a csoport más fő piacain alkalmazotthoz hasonló bankbiztosítási tevékenységet tervez kialakítani.

A KBC-csoport teljes körű, fenntartható növekedési stratégiát követ majd, amelynek alapjául a Digital First ügyfélközpontú stratégia szolgál.

A gazdasági és pénzügyi válság során írországi kollégáink nagyon nehéz időket éltek át. Az általuk elért biztató fordulat és a 2016-os jó eredmények (184 millió euró nettó adózás utáni eredmény) alapján, valamint alapos elemzések után úgy véljük, hogy Írország piaca életképes és vonzó, lehetőségeket kínáló piac, amelyen a korábbinál aktívabb szerepet kívánunk játszani - mondta Johan Thijs, a KBC-csoport vezérigazgatója. A KBC Bank Ireland előfutára lesz a csoport digitális átalakulásának is, ugyanis teszteli majd a digitális megoldásokat azok későbbi csoportszintű terítését megelőzően.