Nagyot nőtt az Electrolux profitja

A Magyarországon is jelen lévő svéd Electrolux háztartási gépeket és berendezéseket gyártó vállalat a szakértők által várt mértékben növelte profitját az idei második negyedévben, a működési eredménye felülmúlta a vártat - írja az MTI.
Szabó Dániel, 2019. július 18. csütörtök, 13:55
Fotó: Napi.hu

A stockholmi központú cég csütörtökön azt közölte, hogy a június végével zárult második negyedévben az adózott eredménye 119 százalékkal, 1,13 milliárd svéd koronára (1 svéd korona=31,05 forint) ugrott az egy évvel korábbi 517 millió koronáról. A részvényarányos eredmény 1,80 koronáról 3,94 koronára emelkedett.

A működési eredmény 96 százalékkal, 1,62 milliárd koronára nőtt a negyedévben. Szakértők némileg gyengébb adatra, 1,6 milliárd koronára számítottak. A cég azt közölte, hogy a negyedévben 818 millió koronát tartalékolt lehetséges bírságokra.

Az Electrolux bevétele a június végével záródott három hónapban 1,1 százalékkal, 31,69 milliárd koronára nőtt, szakértők 33,02 milliárd koronával számoltak.

A cég várakozása szerint idén a termékei iránt mérsékelten nő a kereslet Európában, Délkelet-Ázsiában és Latin-Amerikában, valamelyest csökken viszont Észak-Amerikában és Ausztráliában.  A vállalat Electrolux, Frigidaire, AEG, Anova és egy sor másik márkanév alatt gyárt háztartási készülékeket.

Az Electrolux-csoport 1991-ben vásárolta meg a Lehel Hűtőgépgyárat, 1998-ban porszívógyárat nyitott Jászberényben, majd 2005-ben zöldmezős beruházással épített hűtőszekrénygyárat Nyíregyházán.

HOZZÁSZÓLÁSOK