Nagyot drágul a benzin Kuvaitban

Ilyesmi húsz év óta nem fordult elő Kuvaitban: a kormány elrendelte az üzemanyagárak emelését. Egyes típusok 80 százalékkal drágulnak szeptember elsejétől - írta a hvg.hu.
Napi.hu, 2016. augusztus 2. kedd, 20:11
Fotó: Reuters

Az alacsony oktánszámú benzin ára 41 százalékkal emelkedik, de még így is csak 28 dollárcentbe kerül majd egy liter. A jobb minőségű üzemanyag 61 százalékkal lesz drágább, elérve a 35 centes árat. Leginkább az extra alacsony szén-dioxid-kibocsátású üzemanyag kerül majd többe, 82 százalékkal, és ennek az ára már meg fogja haladni a fél amerikai dollárt - írta a portál.

Kuvait az utolsó az Öböl-menti országa, amely elszánta magát az üzemanyagárak emelésére. A többi öt - Szaúd-Arábia, Katar, Egyesült Arab Emírségek, Bahrein és Omán - már korábban liberalizálta az árakat a költségvetési bevételek növelése érdekében.

Az áram és a víz ára változatlan marad a helyi lakosoknak, és csak a külföldiek számára növekszik ezeknek a szolgáltatásoknak a díja, ráadásul csak egy év múlva. Villany- és vízár emelésére fél évszázada nem volt példa Kuvaitban.

HOZZÁSZÓLÁSOK