BUX
40021

Nagyot nőtt a Lego nyeresége

Minden piacon felülmúlták a cég várakozásait a Lego eredményei az első félévben: a dán családi vállalkozás adózott eredménye 32 százalékkal nőtt január-június között az egy évvel korábbihoz képest, és megközelítette a másfél milliárd koronát (hozzávetőleg 288 millió dollárt).

MTI-Eco, 2011. augusztus 30. kedd, 13:52

A bevétel meghaladta a hétmilliárd koronát, ami 25 százalékkal több mint egy évvel ezelőtt, a piaci részesedés 5,9 százalékról 7 százalékra emelkedett. A legnagyobb forgalmat az előző évekhez hasonlóan olyan Lego klasszikusokból bonyolították le, mint a City kategóriában található termékek, vagy a Star Wars figurák.

A Lego 2009. januárban adta át nyíregyházi gyárát, a társaság 22 milliárd darabos éves játékelem-termelésének 10 százalékát készítik a nyírségi üzemben.

Az 1932-ben egy billundi asztalos üzemben létrejött társaság néhány éve padlóra került nem utolsósorban az elektronikus játékok népszerűsége miatt, de amint ismét csak az alaptevékenységére, a hagyományos építőelemek gyártására kezdett koncentrálni, fellendült az üzlet.