Nagyot nőttek az autóhitelek a Daimlernél

A Mercedes-Benz luxusmodellek növekvő értékesítésének köszönhetően rekordévre számít a Daimler pénzügyi szolgáltató részlege.
Domokos Erika, 2017. július 30. vasárnap, 15:59
Fotó: Napi.hu

Rekordévre számít a Daimler pénzügyi szolgáltató érdekeltsége az év első felében megkötött közel egymillió lízingszerződés alapján - írja az MTI.

Az autóvásárlások finanszírozási hiteleivel és autók lízingelésével foglalkozó Daimler Financial Services a Mercedes-Benz luxusmodellek növekvő értékesítésének köszönhetően az új finanszírozási szerződések számának jelentős emelkedését várja az idén.

Az év első felében a Daimler Financial Services új lízingüzleteinek értéke 19 százalékkal 34,7 milliárd euróra nőtt. A cég összesen 4,6 millió autó vásárlásának finanszírozásában és lízingelésében vett részt az év első felében, ami 17 százalékos növekedést képvisel. Az eladott és lízingelt autók összértéke 134 milliárd euróra rúgott.

A Daimler Financial Services kezelésében üzemeltetett mobilitási szolgáltatások, közöttük a Car2Go autómegosztó szolgáltatás ügyfeleinek száma megduplázódott, 14,5 millióra emelkedett az első félévben.

HOZZÁSZÓLÁSOK