A bank nyeresége 4,29 milliárd dollárra, részvényenként 1,35 dollárra nőtt az előző évi 2,84 milliárd dollárról, részvényenként 95 centről. Tavaly a harmadik negyedévben a Citigroupnak csaknem kétmilliárd dollárt kellett kifizetnie szerkezetátalakítási és jogi költségekre.

Elemzők kisebb, 1,28 dolláros részvényarányos nyereségre számítottak.

A bank bevétele - az elemzői várakozásokkal összhangban - 5 százalékkal, 18,69 milliárd dollárra csökkent a szeptember végéig tartó három hónapban. Michael Corbat, a Citigroup vezérigazgatója az eredményeket értékelve elmondta: annak ellenére, hogy a bevétel nem járult hozzá a jó negyedéves eredményekhez, a bankcsoportnak sikerült kezelnie a kockázatokat, kiadásokat és a tőkéjét.

A harmadik legnagyobb amerikai banknak sikerült ellensúlyoznia a változékony piaci környezet és az amerikai kamatemelés időpontja körüli bizonytalanságot is.

A kedvező eredményekhez hozzájárult, hogy a bank megkapta a Fede jóváhagyását a részvényvisszavásárlásra. Így az egy évvel korábbihoz képest 2 százalékkal kevesebb részvény forgott a piacon, ami növelte a részvényenkénti nyereséget.

A kedvező gyorsjelentésnek köszönhetően a Citigroup árfolyama több mint 2 százalékkal emelkedett a New York-i tőzsdén.