Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az engedélyezés után pedig órákon belül kezdődhet az oltóanyagok kiszállítása, az első oltásokat pedig december 7-én adnák be. Az Egyesült Királyság 40 millió adagot rendelt a szerből, ami a tesztek szerint 95 százalékos hatékonysággal előzi meg a fertőzés kialakulását - írta a Financial Times nyomán a 444.hu.

Normál esetben Nagy-Britanniában a vakcinákat az Európai Gyógyszerügynökségnek (EMA) kellene engedélyeznie december 31-ig, a brexit lezárultáig. Sürgős esetekben viszont van rá lehetőség, hogy az MHRA, az Egyesült Királyság gyógyszereket és egégységügyi termékeket ellenőrző hivatala átmenetileg engedélyezze az oltóanyag használatát.

Pénteken a kormány arra kérte a kormányhivatalt, hogy az AstraZeneca és az Oxfordi Egyetem által fejlesztett vakcináját is vizsgálja meg.

A tervek szerint elsőként az idősotthonok lakóit, majd a 80 év fölöttieket és az egészségügyi dolgozókat oltják be vele.

Államtitkárságot hoztak létre az oltás megszervezésére

Külön államtitkárságot hozott létre szombaton a brit kormány az egészségügyi minisztériumon belül a koronavírus-járvány elleni oltási kampány megszervezésére és irányítására.

A Downing Street bejelentése szerint a vakcinák forgalmazása várhatóan még karácsony előtt megkezdődik, ha a brit gyógyszerfelügyeleti hatóság engedélyezi az oltóanyagok alkalmazását.

Az államtitkárságot Nadhim Zahawi, a kormányzó Konzervatív Párt alsóházi képviselője, az üzleti ügyek minisztériumának államtitkára vezeti. Zahawi e tisztségének megtartásával irányítja a koronavírus-oltási kampányért felelős új államtitkárságot. Hatásköre Angliára terjed ki, de együttműködik majd a skóciai, a walesi és az észak-írországi kormánnyal a lakossági oltás összehangolásában - adta hírül az MTI.