Itt a Budapestre települt rejtélyes orosz bank újabb nagy dobása

A Középlejáratú Banki Kötvény (KBK) program bejegyzése óta a Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) 15 milliárd forintnyi kötvényt bocsátott ki.
Herman Bernadett, 2020. szeptember 21. hétfő, 13:16
Fotó: Napi.hu

Ez a kötvénykibocsátás az NBB idei harmadik tranzakciója a KBK program keretében, amely további devizadiverzifikációt eredményezett, a román lejben és cseh koronában végrehajtott korábbi ügyleteit követően. A kibocsátást az UniCredit szervezte. A hitelpapírok iránti befektetői érdeklődés kiegyensúlyozott volt a hazai és a külföldi résztvevők között, a hazai magyar intézményi befektetők NBB kötvények iránti érdeklődését, valamint a forint iránti nemzetközi keresletet egyaránt kielégítette. Az ügyletben 11 befektető vett részt, ebből 4 külföldi (2 német és 2 cseh) és 7 belföldi (bankok, vállalatok és vagyonkezelők).

"A magyar forintpiacon tavaly márciusban és szeptemberben történt első és második kibocsátásunk óta összesen több, mint 60 milliárd forint értékben adtunk el kötvényt. Ez egyértelműen jelzi az NBB helyi devizában jegyzett kötvényei iránti piaci keresletet mind belföldön, mind nemzetközi szinten, valamint igazolja a bank iránti erős bizalmat - jegyezte meg Nyikolaj Koszov, az NBB igazgatótanácsának elnöke.

HOZZÁSZÓLÁSOK