Nem áll le a terjeszkedéssel a Trump-cégbirodalom

Az amerikai elnök vállalatbirodalma új, ezúttal alacsonyabb kategóriás szállodaláncolat kiépítését kezdi meg.
Domokos Erika, 2017. június 6. kedd, 07:34
Fotó: MTI/EPA

Az új vállalkozásról Donald Trump idősebbik fia, ifj. Donald Trump (az MTI-képen balról a második személy) számolt be a sajtónak helyi idő szerint hétfőn - írja az MTI.

Az eddigi luxushotelek helyett ezúttal kifejezetten a szűk pénztárcájúak számára terveznek szállodákat nyitni. Az ötlet a tavalyi választási kampány során született, mert - mint ifjabb Trump kifejtette - azzal szembesültek, hogy túl sok a luxusszálló, de nincs elég szállodai férőhely a kispénzűeknek.

Az új szállodaláncolat az Amerikai Ötlet nevet kapja, hoteljei háromcsillagosak lesznek, és az első három szállodát a déli Mississippi államban nyitják meg. A tervek szerint régi időkre emlékeztető bútorokkal, Coca Cola-automatákkal és a hatvanas évek amerikai életérzését megidézni hivatott berendezésekkel szerelik fel őket. "Patrióta szállodák lesznek" - fogalmazott ifjabb Donald Trump a tervek felvázolásakor.

Megválasztása után Trump a szerteágazó vállalatbirodalmának irányítását két fiára bízta, s ő maga visszalépett az üzleti tevékenységtől.

HOZZÁSZÓLÁSOK