Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Facebook a francia Eutelsat Communications műholdas szolgáltató közreműködésével bővítené ki a Szubszaharai Afrikára elsősorban a mobilinternet-kapcsolatot. Az AMOS-6 nevű műholdat már építik, és a tervek szerint 2016-ban bocsátanák fel a világűrbe - közölte a két cég.

A mindentől messze eső területeken élő emberek elérése gyakran nehéz a hagyományos hálózati kapcsolatok csekély hatékonysága miatt, ezért "új technológiákat kell feltalálnunk" - írta Zuckerberg egy Facebook bejegyzésében.

A műhold a Facebook Internet.org nevű, a világ számos tájára az internet-hozzáférés eljuttatását célul kitűző projektjének keretében készül.

Az internetkapcsolattal rendelkező emberek számának növekedése az utóbbi időben lassult, a világ teljes lakossága felének pedig továbbra sincs hozzáférése a világhálóhoz - közölte a szélessávú internet világszintű hozzáférését támogató ENSZ-bizottság (Broadband Commission for Digital Development) a múlt hónapban.

A világ legismertebb közösségi oldalának közel húsz millió felhasználója van a két fő afrikai piacán, Kenyában és Nigériában. A Facebook statisztikái szerint a felhasználók többsége leggyakrabban a mobileszközeit használja profiljai eléréséhez.

A Facebook júniusban nyitotta meg első afrikai irodáját a dél-afrikai Johannesburgban.