Az üzleti év november 26-án zárult harmadik negyedében a cég forgalma 7,2 százalékkal - szervesen, vagyis változatlan árfolyamon és azonos üzletterülettel számolva 2,6 százalékkal - haladta meg az egy évvel korábbit. Ezt annak ellenére sikerült elérni, hogy "a körülmények nagy kihívást jelentettek fogyasztóink számára sok piacunkon" - derül ki a csütörtökön megjelent előzetes beszámolóból.

A drága üzemanyagok nélkül azonban a forgalom szervesen mindössze 0,4 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A beszámolóban jónak nevezték az értékesítés alakulását Kelet-Európában, főleg Lengyelországban és Szlovákiában.  Magyarországon szervesen 1,2 százalékkal volt nagyobb az értékesítés az egy évvel korábbinál a második negyedévi, 1,8 százalékos többlet után.

A Tesco 14 országban árusít több mint 5300 üzletében, több mint 492 ezer alkalmazottal. Az idén február 26-án zárult utolsó teljes üzleti évében a Tesco forgalma 8,2 százalékkal 67,6 milliárd fontra nőtt az előző évi 62,5 milliárdról. Az adózás előtti eredménye 3,8 milliárd fontra gyarapodott 3,4 milliárdról.