Nem fogy olyan rosszul a svájci óra

A Swatch Group első féléves jelentése a várakozásoknál kisebb romlást mutat, nettó nyeresége azonban így is 28 százalékkal kisebb az egy évvel korábbinál.
Leszák Tamás, 2009. augusztus 14. péntek, 11:04
Fotó:

A svájci óragyártó Swatch Group mai jelentése szerint az első féléves nettó nyeresége 28 százalékkal esett vissza az egy évvel korábbihoz képest, 299 millió svájci frankra. Ez felülmúlja az elemzői várakozások 259 millió frankos értékét - írja a Bloomberg.

A nettó árbevétel 17 százalékkal csökkent éves szinten, összesen 2,35 milliárd frankot tett ki a félévben. Az üzemi nyereség 42 százalékkal múlta alul az előző év azonos időszakát.

A társaság közlése szerint az időszak végére pozitív megrendelői trendeket tapasztaltak, a kiskereskedők raktárkészlet-minimalizálása lassulóban van, aminek eredményeként várakozásaik szerint 2008 második feléhez hasonló árbevételhez jut a vállalat az idei második hat hónapban.

A Swatch exportja 26 százalékkal esett az első félévben.

A svájci óraipar szeptember óta két évtized legnagyobb elbocsátási hullámát élte át, összességében 3 ezer munkahely szűnt meg a szektorban, a Swatch elnöke, Nicolas Hayek azonban korábban azt mondta: legfőbb célja, hogy elkerülje a vállalatnál a leépítéseket.

HOZZÁSZÓLÁSOK