Nem győzi a piacra nyomni autót az Audi, a Volkswagen luxusautó-márkája - jelentette a Bloomberg. A vállalat újabb műszakok bevezetését tervezi, hogy ki tudja szolgálni az autói iránti erős egyesült államokbeli keresletet. Az egyik legkelendőbb modell a behemót Q7 hobbi-terepjáró (SUV), amelyet annak ellenére visznek az autósok, hogy indulóára 46 250 dollár.

A vállalat már ebben a hónapban hét végi műszakokat indít két legfontosabb németországi üzemében - nyilatkozta Axel Strotbek, az autógyártó pénzügyi igazgatója. A termelés felfuttatásával a várólistákat akarják csökkenteni - mint Strotbek mondta: ezek immáron hosszabbak annál, amit elfogadhatónak tartanak.

Az anyavállalat, a Volkswagen több mint háromszorosára, 2,91 milliárd euróra növelte EBIT nyereségét az első negyedévben az egy évvel korábbihoz képest, az Audi 18 százalékkal, 312,6 ezerre bővítette személyautói és SUV-jai eladásait. Strotbek szerint az áprilisi értékesítési adatok alapján várhatóan teljesíteni tudják az 1,2 milliós éves értékesítési tervet. A VW a következő hónapokban 30 új modellel, illetve modellfrissítéssel akarja elkápráztatni az autósokat.