Nem kér a támogatásokból a General Motors

Visszavonta támogatási kérelmeit Európában a General Motors, az Opel tulajdonosa, miután nem tudtak megállapodni a német kormánnyal.
NAPI, 2010. június 16. szerda, 17:01
Fotó:

Az Opel, illetve tulajdonosa, a General Motors amerikai autógyártó visszavonta az összes állami támogatásra benyújtott kérelmét egész Európában, miután nem sikerült megegyezést elérnie a német kormánnyal. Ezek után a társaság saját forrásaiból szanálná az Opelt - értesült a Bloomberg.

A finanszírozási igények nem változtak, mióta hét hónapja bejelentették terveiket, de a GM úgy döntött, hogy belső úton próbál eleget tenni ezeknek.

Bebizonyosodott, hogy a folyamat sokkal összetettebb és hosszabb, mint várható volt és nem biztos, hogy a végén járunk - közölte a cég. Hozzátették: az utóbbi időben javult a pénzügyi helyzetük, ami hozzájárulhatott ehhez a döntéshez.

Rainer Bruederle német gazdasági pénzügyminiszter korábban elutasította a GM 1,1 milliárd eurós támogatási kérelmét. Az amerikai társaság becslései szerint az Opel átszervezése 3,6 milliárd euróba fog kerülni és 1,9 milliárd euró értékben kértek garanciákat az európai kormányoktól, mások között a magyartól is.

HOZZÁSZÓLÁSOK