Nem repülhetnek nyugati légitársasággal az orosz tisztviselők

Elnöki rendeletmódosításnak köszönhetően hivatalos utakon orosz tisztviselők csak hazai légitársaságokat vehetnek igénybe.
Barabás T. János, 2015. október 15. csütörtök, 13:13
Fotó: Reuters

A Vedomosztyi című lap jelentése szerint egy elnöki rendelet módosítása értelmében ezentúl orosz tisztviselők és parlamenti képviselők hivatalos külföldi útjaikon csak orosz, vagy az Eurázsiai Gazdasági Unió - belarusz, kazah, örmény és kirgiz - légitársaságainak szolgáltatásait vehetik igénybe. Mint a The Moscow Time írta, a "hazafias opciót" csak akkor kerülhetik meg, ha úti céljuk csak más nemzetközi járattal érhető el.

A Vedomosztyi a légitársaságtól úgy értesült, hogy a rendelet módosítását az Aeroflot főnöke, Vitalij Szaveljev lobbizta ki. Arra hivatkozott, hogy számos más ország - például Kína - alkalmaz ilyen megszorítást, ami segítené az orosz légitársaságok fennmaradását. Azok ugyanis egyre erőteljesebb nyomás alá kerülnek a recesszió miatt csökkenő utazási igények és a drámaian meggyengült rubel-árfolyam következtében megugrott repülőgép-bérleti díjak következtében, amelyek gyakorlatilag kizárólag dollárban és euróban denomináltak.

A hivatalos orosz statisztikai adatok szerint valóban segítségre szorul az egyébként bonyolult és nagyszabású átszervezésbe kezdett Aeroflot - az év első felében az orosz légitársaságok külföldi járatait igénybe vevő utasok száma 15,2 százalékot esett.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bulemia, 2015.10.15 14:23

A háborút kihirdették.

Orosz ember ellensége a Nyugat.

( de nem a pénze, ahogy a Magyar Állam ellensége az EU, de nem a pénze - az ilyen finom distinkciók a legfontosabbak az életen...)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html