Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Vedomosztyi című lap jelentése szerint egy elnöki rendelet módosítása értelmében ezentúl orosz tisztviselők és parlamenti képviselők hivatalos külföldi útjaikon csak orosz, vagy az Eurázsiai Gazdasági Unió - belarusz, kazah, örmény és kirgiz - légitársaságainak szolgáltatásait vehetik igénybe. Mint a The Moscow Time írta, a "hazafias opciót" csak akkor kerülhetik meg, ha úti céljuk csak más nemzetközi járattal érhető el.

A Vedomosztyi a légitársaságtól úgy értesült, hogy a rendelet módosítását az Aeroflot főnöke, Vitalij Szaveljev lobbizta ki. Arra hivatkozott, hogy számos más ország - például Kína - alkalmaz ilyen megszorítást, ami segítené az orosz légitársaságok fennmaradását. Azok ugyanis egyre erőteljesebb nyomás alá kerülnek a recesszió miatt csökkenő utazási igények és a drámaian meggyengült rubel-árfolyam következtében megugrott repülőgép-bérleti díjak következtében, amelyek gyakorlatilag kizárólag dollárban és euróban denomináltak.

A hivatalos orosz statisztikai adatok szerint valóban segítségre szorul az egyébként bonyolult és nagyszabású átszervezésbe kezdett Aeroflot - az év első felében az orosz légitársaságok külföldi járatait igénybe vevő utasok száma 15,2 százalékot esett.