Peter Sassenfeld a társaság tavalyi eredményeinek ismertetése alkalmából beszélt erről. Elmondta: elképzelhető, hogy az üzletrészeket több lépcsőben fogják értékesíteni. Elmondása szerint az idő nem szorítja őket, nem szeretnék az érdekeltségeket áron alul eladni.

A repülőtér-üzemeltető érdekeltségeket összefogó Hochtief Concessions 49,66 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik a BA-ban. A budapestin kívül az athéni, a düsseldorfi, a hamburgi, a sydney-i és a tiranai nemzetközi repülőtér üzemeltetésében is érdekelt. A német cég még 2011-ben döntött úgy, hogy eladja ezeket az érdekeltségeit, el is kezdte az értékesítési folyamatot, de ezt tavaly év elején leállította a nehéz piaci környezetre hivatkozva.

Más üzletrészek eladását is tervezi a csoport Európában: a csütörtöki beszámoló szerint nem az alaptevékenységéhez tartozó üzletágtól válna meg - ilyen az ingatlanfejlesztés - mert az infrastrukturális projektekre akar koncentrálni.

A cégcsoport az európai adósságválság ellenére tavaly ismét nyereséges volt: 158 millió euró adózott eredményt ért el a 2011. évi 160 milliós veszteséget követően. Az árbevétel 23,3 milliárd euróról 25,5 milliárdra, a rendelésállomány 48,7 milliárd euróról 49,8 milliárdra emelkedett. Mindkettő újabb rekord a társaság történetében.