Németországban egymillió elektromos jármű lehet az utakon pár éven belül

A cél az, hogy Németország útjain 2020-ig 1 millióra emelkedjen az elektromos járművek száma - mondta el Berlinben Barbara Hendricks német szövetségi környezetvédelmi miniszter hétfőn.
Papp Zsolt, 2017. május 22. hétfő, 17:06
Fotó: Napi.hu

Az ambiciózus 1 milliós cél elérése a szociáldemokrata Barbara Hendricks szerint nem lehetetlen annak fényében, hogy egyedül a német Volkswagen autókonszern idéntől 400 ezer tisztán elektromos és hibrid autót bocsát a kínai piacra- írja az MTI.

Angela Merkel német kancellár a múlt héten azt nyilatkozta, hogy jelenleg úgy tűnik, az egymilliós cél elérése még várat magára, ágazati csúcsvezetők - köztük a Daimler igazgatója, Dieter Zetsche - szintén elmondták: irreálisnak tartják, hogy Németországban már 2020-ban 1 millió elektromos autó legyen Németország útjain.

A környezetvédelmi miniszter hétfői nyilatkozatában hozzátette: a környezet védelme és a járműipar érdekében magas célokat kell kitűzni, és valójában nem fontos, hogy a célt 2020-ra, vagy csak egy-két évvel később éri el Németország, azonban lényeges, hogy a terv belátható időn belül megvalósuljon.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

napiszar, 2017.05.22 18:08

Magyarul a a szociáldemokrata Barbara Hendricks egy idióta.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html