Németországban vesztett az Apple

Az Apple elveszítette Németországban az érintőképernyős technológiával kapcsolatban a Samsung ellen indított szabadalmi pert.
MTI, 2012. szeptember 21. péntek, 16:17
Fotó: Napi.hu

A mannheimi regionális bíróság döntése szerint a Samsung nem sértette meg az Apple érintőképernyős technológiai funkciókkal kapcsolatos szabadalmait - tájékoztatta pénteken a Bloomberg hírügynökséget Jason Kim, a Samsung szöuli szóvivője. A döntést a mannheimi bíróság szóvivője is megerősítette. Az Apple londoni szóvivője nem kommentálta a bírósági döntést. A Samsung és az Apple váltakozva nyerik és veszítik a négy kontinensen egymás ellen indított szabadalmi pereket, amióta a kaliforniai cég termékei "szolgai lemásolásával" vádolta meg a dél-koreai vállalatot. A két vállalat annak ellenére folytatja az ádáz dominanciaharcot a Bloomberg által 219 milliárd dollárosra becsült globális okostelefon-piac birtoklásáért, hogy az Apple változatlanul a Samsung legnagyobb ügyfelének számít. A Bloomberg hírügynökség számításai szerint a Samsung bevételének 9 százalékát az Apple adja.

"Üdvözöljük a bíróság döntését, amely megerősíti álláspontunkat, hogy termékeink nem sértik az Apple szellemi tulajdonhoz fűződő jogait - fogalmaz a Samsung közleménye.

A mannheimi bíróság pénteken elutasította az Apple hasonló keresetét a Google Inc. Motorola Mobility Holdings ellen is.

A kaliforniai San Joséban a szövetségi bíróság augusztus 24-én helyt adott az Apple keresetének, amely szerint a dél-koreai vállalat lemásolta az iPhone és az iPad termékeket, és egymilliárd dollár kártérítést ítélt meg. Egy héttel később Japánban az Apple pert vesztett, mivel a tokiói bírósági döntés szerint a Samsung okostelefon és táblagép termékei nem sértik az Apple adat- és zeneszám-szinkronizálási technológiai szabadalmát.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

SzaszaG, 2012.09.21 19:01

@na4:
Egész addig, amíg a Samsung be nem pereli az LTE technológia használatáért. Ugyanis őket bírtokolják a szabadalmak több mint 10 %-át.

Egyébként nincs van az Apple-el. Drága ugyan, de jó a marketing és felhasználóbarát. Tökéletes annak aki csak hsználni akarja, de lövése nincs milyen lehetőségek vannak egy androidban. Az emberek 80%-a minimum.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2012.09.21 17:31

Az Apple egyre kevesebbet rendel a Samsungtól, megy át más cégekhez. Az iPhone5-tel meg amúgy is megkapta a Samsung a kegyelemdöfést.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html