Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Nestlé egy olyan természetes eljárást fejlesztett ki, amellyel a kakaóból kivont kocsonyás gyümölcshús úgy használható fel a csokoládégyártásnál, hogy az ne menjen az íz, a textúra és a minőség rovására. A csokoládé eddig hozzáadott finomított cukorral készült. A szabadalmaztatott innováció egyetlen összetevő, a kakaógyümölcs segítségével kiváló ízű csokoládét eredményez - írta közleményében a vállalat.

"Büszkék vagyunk, hogy újfajta, hozzáadott cukor nélkül, kizárólag kakaógyümölcsből készült csokoládéval szolgálhatunk a csokoládé szerelmeseinek. Az új termék valódi innováció, mivel a kakaógyümölcs természetes édességének köszönhetően hamisítatlan csokoládé élményt garantál" - mondta Patrice Bula, a Nestlé stratégiai üzletágak, marketing és értékesítési vezetője.

A kakaógyümölcs kakaóbabból és gyümölcsvelőből áll. A puha, édes fehér borítás, ami körbeveszi a kakaóbabszemeket, cukrot tartalmaz. Ennek a gyümölcsvelőnek egy részét a betakarítás után a kakaóbab erjesztésénél használják fel, másik részét eltávolították és kidobták - eddig nem használták a csokoládé természetes édesítéséhez összetevőként.

A Nestlé az első terméket idén ősszel a Kitkat Chocolatory hálózatán keresztül Japánban dobja piacra. A bevezetést más országokban jövőre további termékek követik.

A cég a Kitkat márkanév alatt először 2018-ban jelent meg a rubin csokoládéval Japánban, majd Európában - írták a közleményben.