Magára talált az élelmiszeripari óriás

Hat év óta először gyorsuló ütemben nőtt a Nestlé svájci élelmiszeripari konszern bevétele, köszönhetően az erős kínai és észak-amerikai keresletnek - írta az MTI a Reutersre hivatkozva.
Domokos Erika, 2019. február 14. csütörtök, 18:01
Fotó: Napi.hu - nestlé

A Nestlé tavaly 3,0 százalékos organikus növekedési ütemet ért el, ez jelentős erősödés az előző évi, rekordalacsony 2,4 százalékhoz képest. A negyedik negyedévben 3,7 százalékra nőtt az organikus növekedési ütem, meghaladta a Reuters hírügynökség által elemzők körében végzett felmérés 3,5 százalékos átlagát.

A 2019-es évre 3-5 százalékos növekedésre számít a Nestlé.

A vállalat árbevétele tavaly 2,1 százalékkal 91,4 milliárd frankra kúszott fel, éves nettó nyeresége pedig 42 százalékkal 10,02 milliárd svájci frankra emelkedett, de alatta maradt az elemzői előrejelzések 11,5 milliárd frankos átlagának. A nyereséget egyszeri tételek emelték meg.

A cég igazgatótanácsa 2,45 frankos éves osztalékra tett javaslatot, ami 10 centime-mal haladja meg az előző évi 2,35 frankot.

A Nestlé részvénye 1,59 százalékos pluszban, 88,06 frankon zárt a zürichi tőzsdén csütörtökön. Egy évvel korábbi értékéhez képest közel 14 százalékot emelkedett az árfolyam.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Panzerkraftwagen_Drei, 2019.02.14 18:58

"köszönhetően az erős kínai és észak-amerikai keresletnek"

Meg annak, hogy ezek szerint Kínában nem lehetetlenítették el a nyugati multit maffia-módszerekkel, mint pl. a Huawei-t az USÁ-ban és az EU-ban. De gondolom ez majd változik, és akkor a jenki meg brüsszeli mórickák is rájönnek, hogy a globalizmus nem csak egy irányba működik, ahogy azt ők elképzelték.

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html