A franciákat csábítja a Netflix

Párizsban nyitott új irodát a Netflix amerikai televíziós streaming-szolgáltató, amely azt tervezi, hogy több mint húsz francia nyelvű produkciót készít 2020-ban.
Domokos László, 2020. január 18. szombat, 07:40
Fotó: Getty Images

A streaming-szolgáltató 2014 óta van jelen Franciaországban, ahol 40 emberrel dolgozik, és 24 francia nyelvű produkciót készített, köztük hat filmet és kilenc sorozatot. Ez a a Netflix negyedik irodája Európában.

A cégnek már 6,7 millió előfizetője van Franciaországban, és több mint százmillió eurót fektet be új francai nyelvű tartalmak létrehozására 2020-ban - írta az MTI nyomán a Hirado.hu.

Egy nagy franciaországi gyártóvá válunk, már nem csupán egy hollywoodi tartalmakat exportáló cég vagyunk - mondta Reed Hastings, a Netflix vezérigazgatója.

Arra a kérdésre, hogy a jövőben a Netflix küld-e produkciókat a cannes-i filmfesztiválra, Hastings azt mondta: a cannes-i előírások értelmében a filmeket először mozikban kell bemutatni, és majd csak három év múlva kerülhetnek be a streaming-szolgáltatók kínálatába. Előfizetőink nem tudnak ilyen hosszú ideig várni.

HOZZÁSZÓLÁSOK