Jó negyedévet zárt a Nike

A Nike amerikai sportszergyártó profitja és bevétele a vártnál nagyobb lett az augusztus végével záródott első pénzügyi negyedévben - írja az MTI.
Szabó Dániel, 2019. szeptember 25. szerda, 13:16
Fotó: Napi.hu

Az adózott eredmény 1,4 milliárd dollár, részvényenként 86 cent lett az egy évvel korábbi 1,09 milliárd dollár, részvényarányosan 67 cent után. Szakértők jóval kisebb, 71 cent részvényarányos eredményre számítottak a negyedévre.

A cég bevétele 7 százalékkal, 10,7 milliárd dollárra nőtt, szintén felülmúlta az elemzői várakozásokban szereplő 10,4 milliárd dollárt. Júniusi jelentésében felemás számokat közölt a lánc.

A Nike negyedéves eredményjavulásában jelentős szerepet játszott, hogy a cég értékesítése 27 százalékkal, 1,7 milliárd dollárra, a nyeresége 33 százalékkal, 669 millió dollárra nőtt Kínában, Hongkongban és Tajvanon. A cég észak-amerikai értékesítése 4 százalékkal nőtt, a nyeresége pedig 2 százalékkal emelkedett.

Az Európát, a Közel-Keletet és Afrikát összefogó térségben az értékesítés 12 százalékkal, a nyereség 22 százalékkal nőtt, az ázsiai és csendes-óceáni, illetve a dél-amerikai térségben az értékesítés együttesen 13 százalékkal, a profit 6 százalékkal bővült éves összevetésben.

HOZZÁSZÓLÁSOK