Nincs vége az emissziós botránynak - több ezer autót hívnak vissza

Több ezer autót hív vissza a Renault, mert motorjaik emissziós értékei nem felelnek meg az előírásoknak - mondta Segolene Royal, francia energiaügyi miniszter egy kedd reggeli rádióinterjúban.
Szász Péter, 2016. január 19. kedd, 11:43
Fotó: Reuters

Az Autonews tudósítása szerint 15 ezer kocsiról lehet szó. A tárcavezető megismételte korábbi állítását, miszerint nem csak a Renault lépi túl az emissziós határértékeket, márkákat azonban nem említett. Korábban a Ford és a Mercedes neve merült azzal kapcsolatban, hogy a valóságban kibocsátott káros anyagok mennyisége nincs összhangban azzal, amiket a teszteken mértek.

Royal arról sem mondott részleteket, hogy a Renault mely modelljeit érintheti az akció, azonban sajtóértesülések szerint a Captur SUV és az Espace egyterűekről lehet szó. A szervizben a szűrőrendszer beállítását kell majd elvégezni, amely másként működik 17 fok alatt és felett. A munkák fél napot vesznek majd igénybe egy-egy autónál.

A Renault nemrég megerősítette, hogy a csalás elleni hivatal emberei vizsgálatot tartottak üzemeiben. A hatóság ellenőrizte a gyárak berendezéseit, hogy kiderítse, mi mindent építenek be az autógyártó dízelmotorjaiba

HOZZÁSZÓLÁSOK