Nőtt a Commerzbank nyeresége

A német Commerzbank nyeresége 77 millió euróra nőtt 2014 negyedik negyedévében az egy évvel korábbi 64 millió euróról. A Wall Street Journal napilap által megkérdezett elemzők csak 36 millió eurós nyereségre számítottak.
MTI-Eco, 2015. február 12. csütörtök, 13:19
Fotó: Napi.hu

A banknak a korábbinál kevesebb költsége volt rossz hitelei miatt, ezért nőtt a profit, annak ellenére, hogy negyedéves bevétele 2,23 milliárd euróról 2,19 milliárd euróra mérséklődött.

A Commerzbank felhívta rá befektetői figyelmét, hogy a banknak nagyobb jogi kiadásai lehetnek a jövőben. A bankot amerikai felügyeleti hatóságok amerikai szankciós rendelkezések megsértésével vádolják, már hosszabb ideje zajlanak egyeztetések a felek között. Hamarosan kiegyezéssel zárulhat az ügy, amely azonban azt jelenti, hogy büntetést fizethet a Commerzbank.

A Commerzbank 2013-ban 934 millió euró, 2014-ben pedig 484 millió eurót tett félre tartalékként a jogi költségek fedezésére.

Martin Blessing vezérigazgató szerint 2015-ben is nehéz évre számítanak, mert továbbra is alacsonyak a banki kamatok és egyes kulcsfontosságú üzletágaiknál lassul a növekedés.

HOZZÁSZÓLÁSOK