Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

"Ismét teljesítettük, amit megígértünk" - emelte ki Joe Kaser, a részvénytársaság igazgatótanácsának elnöke, aki szerint az "erős év" után tovább folytatódik növekedés, az árbevétel 3-5 százalékkal nőhet a 2018-2019-es üzleti évben.

Az orvosi képalkotó eszközöktől kezdve széturbinákon át vasúti szerelvényekig számos terméket gyártó és pénzügyi szolgáltatásokkal is foglalkozó vállalat árbevétele 83,04 milliárd euró volt, ami 2 százalékos növekedés az egy évvel korábbi 82,86 milliárd euróhoz képest. Az adózás utáni nyereség nem változott számottevően, 6,09 milliárd euróról 6,1 milliárd euróra emelkedett.

Tizenkét hónap alatt 91,2 milliárd euró értékben érkeztek be új rendelések, ami 8 százalékos növekedés az előző üzleti évben elért 85,7 milliárd euróhoz viszonyítva. A vállalat teljes rendelésállománya 132 milliárd eurót tett ki szeptember végén.

Az ipari tevékenységek területén a nyolc üzletág közül hatnál növekedést regisztráltak. A legeredményesebb a gyártási folyamatok automatizálásával és digitalizálásával foglalkozó, Digital Factory elnevezésű üzletág volt, amelynél az árbevétel 9 százalékkal 3,39 milliárd euróra, az új rendelések állománya 17 százalékkal 3,4 milliárd euróra, az adózás utáni eredmény pedig 28 százalékkal 616 millió euróra emelkedett. Ezzel kapcsolatban Joe Kaser kiemelte: a feldolgozóipar digitalizációjában egyértelműen a Siemens az első számú szereplő.

A Magyarországon is érdekelt vállalat az üzleti év végén világszerte 379 ezer embert foglalkoztatott, többségüket, 262 ezer embert Németországon kívül.