Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A cég csütörtökön kiadott időközi jelentése szerint szervesen - azonos csoportösszetételre és változatlan valutaárfolyamokkal számolva - az idei első negyedévben 7 százalékkal, az üzleti év első kilenc hónapjában 5 százalékkal nőtt a bevétel éves összehasonlításban. Az eladott mennyiségek 2 százalékkal, illetve átlagosan 3 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit. A bevételről és az eladott mennyiségekről összegeket egyelőre nem közöltek.

Az üzleti éve decemberrel zárult első felében a Diageo adózott eredménye 1,194 milliárd font volt, 18 százalékkal több az egy évvel korábbi 1,016 milliárdnál. A bevétele, 5,32 milliárd font, 2 százalékkal - szervesen 4 százalékkal - haladta meg az egy évvel azelőtti 5,207 milliárdot. Az eladott mennyiség 3 százalékkal nőtt.

A Diageo az európai üzleti szolgáltató központját (DBSC) 2001-ben Magyarországra telepítette. A budapesti központ - a Diageo Üzletviteli Szolgáltatások Kft. - a cég európai üzleti egységeit szolgálja ki pénzügyi és adminisztratív tevékenységgel. Létrehozása után évente 50 millió font hatékonyságjavulást ért el azzal, hogy tevékenysége révén a cég fogyasztói gyorsabban fizetik számláikat. A Diageo 2006-ban bővítette a budapesti központját, tevékenységei közé a pénzügyi tervezés, a jelentéskészítés, a teljesítmény-mérés is bekerült.