Növeli budapesti járati számát az Air France-KLM

A nyári menetrend életbe lépésével ismét napi négy-négy járatot indít az Air France-KLM Budapestről Amszterdamba és Párizsba.
Szász Péter, 2017. március 23. csütörtök, 19:12
Fotó: Reuters

Már a tavaly nyári időszakban is négy-négy járatot közlekedtettek a Budapest-Párizs és Budapest-Amszterdam útvonalon, a jó utasforgalomnak köszönhetően ebben az évben is visszaállítják a napi negyedik járatot mindkét viszonylatban - mondta Kiss Ildikó, a légitársasági csoport magyarországi vezetője.

Budapest és Párizs között a téli menetrendhez képest egy kora esti, Amszterdamba pedig egy kora délutáni járattal indul majd több hétfőtől. Budapest és Párizs között 2016-ban az előző évihez képest 2 százalékkal, Amszterdam viszonylatában viszont 21 százalékkal nőtt az utasforgalmuk.

Az Air France novembertől Párizsból a Maldív-szigetekre, a KLM pedig jövő keddtől Amszterdamból a kolumbiai Cartagenába indít új járatot.

A társaság globális szinten az elmúlt évben 80 millió utast szállított, 1,5 százalékkal többet, mint egy évvel korábban, ebből 54 millió utast a rövid- és középtávú járatokon szállítottak.

HOZZÁSZÓLÁSOK