Növelte profitját a BASF

Növelte profitját a harmadik negyedévben a német BASF, a vegyipari cég pénteki jelentése szerint 18,5 százalékkal növekedett a nyeresége, elérve az 1,096 milliárd eurót. Egy évvel ezelőtt, 2012 harmadik negyedévében 925 millió euró volt a BASF nyeresége.
MTI-Eco, 2013. október 25. péntek, 11:59
Fotó: Napi.hu

Az eladások alapján a világ legnagyobb vegyipari vállalatának számító BASF bevétele 17,73 milliárd euró volt, 1,5 százalékkal emelkedett a harmadik negyedévben. Ezzel párhuzamosan a BASF csökkenteni tudta gyártási költségeit, és 2,1 százalékkal a bérköltségeket is mérsékelte. Utóbbit úgy sikerült elérni, hogy az alkalmazottainak száma kicsit még emelkedett is, és elérte a 112 617 főt.

A BASF a pénteki adatokat "robosztusnak" nevezte, de a cég vezérigazgatója, Kurt Bock hangsúlyozta, hogy a nemzetközi környezet továbbra is kihívásokkal van tele, és nem gondolja, hogy a világgazdasági folyamatok segítenék a cég növekedését. A vezérigazgató szerint a BASF folytatni fogja a cégen belül az üzletágak átszervezését és további gyárakat akar vásárolni.

HOZZÁSZÓLÁSOK