Növelte profitját a Wells Fargo

Negyedik éve folyamatosan nyereséges a Wells Fargo, az Egyesült Államok legnagyobb jelzálogpiaci hitelezője, amely az idei második negyedévben csaknem 4 százalékkal növelte profitját.
MTI-Eco, 2014. július 11. péntek, 19:01
Fotó: Admiral Markets

Az amerikai nagybank pénteki jelentése szerint 5,73 millió dollár (1,3 milliárd forint) volt az adózott eredménye az áprilistól június végéig tartó időszakban, az egy évvel korábbi 5,52 millió dollár után. A részvényenkénti bevétel 1,01 dollár volt, szemben a tavalyi 98 centtel.

A nyereségnövekedést John Stumpf, a bank elnöke a kedvezőbb gazdasági környezetnek, a hitelfelvevők jobb törlesztési moráljának tulajdonította.

A bank árbevétele a második negyedévben 1,5 százalékkal, 21,07 milliárd dollárra csökkent az egy évvel ezelőttihez képest. Ennek egyik oka, hogy nem tudta megfelelő mértékben csökkenteni a költségeit. A pénzintézet részvényeinek árfolyama kissé esett a beszámoló közzététele után.

A Wells Fargo fő profilja a hagyományos hitelezés, a vállalkozásoknak és magánszemélyeknek nyújtott kölcsönök, eltérően a Wall Street-i pénzintézetektől, amelyek sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek a befektetési banki tevékenységre.

A Wells Fargo az első volt a nagy amerikai bankok közül, amely közzétette második negyedéves jelentését. A következő hetekben a JP Morgan, a Bank of America, a Citigroup és a Goldman Sachs befektetési bank is közli eredményeit.

HOZZÁSZÓLÁSOK