Az amerikai nagybank pénteki jelentése szerint 5,73 millió dollár (1,3 milliárd forint) volt az adózott eredménye az áprilistól június végéig tartó időszakban, az egy évvel korábbi 5,52 millió dollár után. A részvényenkénti bevétel 1,01 dollár volt, szemben a tavalyi 98 centtel.

A nyereségnövekedést John Stumpf, a bank elnöke a kedvezőbb gazdasági környezetnek, a hitelfelvevők jobb törlesztési moráljának tulajdonította.

A bank árbevétele a második negyedévben 1,5 százalékkal, 21,07 milliárd dollárra csökkent az egy évvel ezelőttihez képest. Ennek egyik oka, hogy nem tudta megfelelő mértékben csökkenteni a költségeit. A pénzintézet részvényeinek árfolyama kissé esett a beszámoló közzététele után.

A Wells Fargo fő profilja a hagyományos hitelezés, a vállalkozásoknak és magánszemélyeknek nyújtott kölcsönök, eltérően a Wall Street-i pénzintézetektől, amelyek sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek a befektetési banki tevékenységre.

A Wells Fargo az első volt a nagy amerikai bankok közül, amely közzétette második negyedéves jelentését. A következő hetekben a JP Morgan, a Bank of America, a Citigroup és a Goldman Sachs befektetési bank is közli eredményeit.