Növelte termelését az OMV az első negyedévben

A jemeni és líbiai kitermelés növekedésének köszönhetően az OMV osztrák olajvállalat növelte összes termelését az idei első negyedévben, a tavalyi utolsó három hónaphoz viszonyítva, míg a finomítói árrés csökkent - jelentette az APA hírügynökség a cég pénteki közleményére hivatkozva.
MTI-Eco, 2013. április 26. péntek, 11:26
Fotó: Napi.hu

Az előző negyedévi 301 ezerről napi 302 ezer hordó olajegyenértékre emelkedett a termelés az idei első három hónapban. A romániai és ausztriai termelés változatlanul napi 200-210 ezer hordó körül alakult. Az OMV román lányvállalata, a Petrom szintén változatlan, napi 183 ezer hordó termelést jelentett.

Az eladási mennyiség ezzel szemben jelentősen elmaradt a tavalyi utolsó negyedévitől, csak a földgázé emelkedett, 135,78 terawattórára (14 százalékos növekedés). A teljes eladási mennyiségre nem tértek ki.

A finomítói árrés hordónként 4,03 dollárról 3,01 dollárra csökkent, ezt többek között a Bayernoil finomító tervezett részleges leállására vezette vissza a cég.

Az első negyedévre esett nettó 427 millió euró egyszeri bevétel, aminek nagy részét a kötelező olajtartalék egy részének értékesítéséből származó bevétel tette ki.

HOZZÁSZÓLÁSOK