Egy 300 ezer forintos jutalmat kap, aki két napig nem nyúl a telefonjához

A Salt Lake City-ben működő SatelliteInternet.com a napokban hirdette meg a Digital Detox Challenge játékát, amely arra buzdítja az amerikaiakat, hogy hanyagolják a technológiát és az internet helyett inkább a természethez kapcsolódjanak. Hirdettek egy nyereményjátékot is: ha valaki 48 órán át nem nyúl a telefonjához, akkor kap egy 1000 dollár értékű utazást - derül ki a Roadster cikkéből.
Szabó Dániel, 2020. augusztus 30. vasárnap, 19:28
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Bár Magyarországon nem készült még erről statisztika, de egy amerikai naponta átlagosan kilencvenhatszor nézi meg a mobilját. Korunkban pedig már szinte elképzelhetetlen az életünk okostelefon és internet nélkül, de ahogy a tömegeket érintő jelenségekkel ez már csak lenni szokott, sokakat zavar ez a helyzet. Éppen emiatt futott fel a digitális detoxikálás is, vagyis hogy az emberek olyan környezetbe mennek, ahol a telefonjuk térerő hiányában legfeljebb zseblámpának jó.

Ezt meglovagolva a SatelliteInternet.com a napokban hirdette meg a Digital Detox Challenge nevű játékát, amire bárki jelentkezhet, akinek van jogosítványa, elmúlt 25 éves és legálisan vállalhat munkát az Egyesült Államokban, ha pedig kisorsolják, akkor egy teljes hétvégét tölthet el egy lakóautóban egy általa választott nemzeti parkban úgy, hogy két napig semmiféle kütyüt nem használhat (annyi azért megengedett, hogy az odaúton a navigációhoz igénybe vehető a telefon) - írja a portál.

A határidő szeptember 30., a nyertes egy főt vihet magával a különös hétvégére.

HOZZÁSZÓLÁSOK