Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A Royal Bank of Scotland (RBS) csütörtöki jelentése szerint a tavalyi negyedik negyedéves nettó nyeresége 12 millió fontot ért el, szemben az egy évvel korábbi azonos időszak 1,14 milliárdos veszteségével. A bank szerint tavalyi egész éves üzemi nyeresége 1,9 milliárd fontot ért el (a várakozásoknak megfelelően), szemben az egy évvel korábbi azonos időszak 6,1 milliárdos veszteségével.

Az RBS tavalyi nettó vesztesége 1,13 milliárd fontra csökkent az egy évvel korábbi 3,6 milliárdról. A tavalyi negyedik negyedévet 55 millió fontos üzemi nyereséggel zárta a többségében állami tulajdonban lévő bank, szemben a megelőző negyedév 726 milliós profitjával, illetve az egy évvel korábbi azonos időszak 132 milliós veszteségével.

Az RBS Tier 1 tőkerátája fél százalékponttal emelkedett 2010 negyedik negyedévében, 10,7 százalékra. Az alaptevékenységben elér üzemi nyereség 83 százalékkal 1,67 milliárd fontra emelkedett a negyedévben, a számokat az egyéb üzletágak veszteségei húzták le. Az RBS részvényei közel 2,5 százalékos mínuszban vannak jelenleg előző zárásukhoz képest.