Nyerészkedett a Mol-ügyleten az OMV-vezér?

Az OMV vezérigazgatóját bennfentes kereskedéssel vádolják az osztrák hatóságok. Ruttenstorfer egy héttel az osztrák cég Mol-pakettjének értékesítése előtt duplázta meg a cégben lévő tulajdonát.
NAPI, 2010. november 17. szerda, 17:48
Fotó:

Wolfgang Ruttenstorfert azzal vádolják az osztrák hatóságok, hogy visszaélt bennfentes cégvezetői információival. Az ellene 2009. augusztusában indított vizsgálat szerint az OMV vezérigazgatója napokkal az előtt duplázta meg az általa irányított cégben lévő részesedését, hogy 2009. március végén bejelentette: az OMV feladja a Mol többségi tulajdonának megszerzéséért indított hadjáratát, kiszáll a magyar olajvállalatból, és 21 százalékos pakettjét értékesíti az orosz Szurgutnyeftegaznak.

Ruttenstorfer mandátuma 2011 márciusában jár le, idő előtti lemondását a Reutersnak adott nyilatkozata szerint az ellene megindított eljárás ellenére sem látja szükségesnek. Állítása és a cég hivatalos közleménye szerint a tranzakciót, amelynek során a cégvezető 620 ezer euró értékben vásárolt OMV-részvényeket a szabályok szerint bejelentette, ráadásul Ruttenstorfer csak a bónuszprogramja által lehetővé tett opciós jogával élt, amikor duplájára növelte tulajdonát az általa irányított cégben, ahol jelenleg több mint 40 ezer részvényt birtokol.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.11.17 18:28

2009 márciusában a részvényár 27 EUR volt, a hír után felment 31 eur.-ig de nem adta el, majd juliusban lement 23,9 ig és ma éppen 26,8 azaz bukóban üldögél a fazon... Szóval ennyire hülyék egyesek a labanczoknál a jogi osztályon...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html