Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Standard & Poor's a minap stabilról negatívra rontotta a Tesco Plc. adósminősítésének kilátását, ami arra utal, hogy nagyobb a leminősítés, mint a felminősítés veszélye. A hitelminősítő szerint a cég bevételei nagyobb mértékben csökkennek a vártnál, és a kiskereskedelmi tevékenység minden területén csökken a társaság nyereségessége - fejtette ki Raam Ratnam, a hitelminősítő elemzője.

A csökkenő profitabilitás és a nehéz kereskedelmi feltételek alááshatják a Tesco versenypozícióját, és alacsonyabb szintre csökkenthetik hitelezői besorolását, mint ami összhangban áll jelenlegi hitelminősítésével. Meglátásunk szerint a piaci kondícióink erőteljesen kompetitívek maradnak, különösen az Egyesült Királyságban, amely a Tesco kiskereskedelmi értékesítésének és profitjának közel 70 százalékát adja - fogalmazott a hitelminősítő.

Ezt megelőzően, pénteken a Moody's másodszor is leminősítette a Tescót, amely 6 százalékos profitcsökkenésről számolt be. A nyereséget az európai és kínai operációkon elkönyvelt leírások 1,3 milliárd fonttal rontották a cégnél, így az végül 3,3 milliárd font lett tavaly.