Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

2018 augusztusa óta Fidesz-közeli magyar cégek 4 millió eurót pumpáltak olyan szlovén médiacégekbe, amelyek az SDS nevű párt befolyása alatt állnak. Az ügyben most a legsúlyosabb bűncselekményeket vizsgáló szlovén Nemzeti Nyomozó Iroda (NPU) indított vizsgálatot, melynek keretében azokat a tranzakciókat vizsgálja, amelyek a R-Post-R d.o.o. nevű cégen keresztül történtek - írja a Necenzurirano szlovén oknyomozó portálra hivatkozva a 24.hu.

Ennek a cégnek az ügyvezetője Schatz Péter, aki korábban nem csak az MTVA üzleti és termékfejlesztési igazgatója volt, de az érdekeltségébe tartozott a Ripost bulvárlapot kiadó Ripost Média Kft. is. A nyomozás célpontja emellett a Nova24TV is, amely az SDS-médiabirodalom zászlóshajója.

Mint ismert, az SDS vezetője Janez Jansa, aki igen jó viszonyt ápol Orbán Viktorral. A fent említett pénzek egy részét aztán továbbküldték Észak-Macedóniába

A 24.hu emlékeztet, hogy Habony Árpádra és körére 2017 tavaszán figyeltek fel szlovén újságírók. Akkor 800 ezer eurós tőkeemelés történt a helyi Nova24TV-t birtokló Nova24tv.si nevű cégnél, és ezzel egy időben 15-15 százalékos részesedést szerzett a Modern Media Group Zrt. (MMG), a Ridikül Magazin Kft. és a Ripost Média Kft. Később a Ripost Kft. többségi tulajdont szerzett a Demokracija konzervatív hetilapot kiadó Nova Obzorja d.o.o. nevű cégben. A Nova Obzorja 2018 elején elindította a Skandal24 című bulvár hetilapot, illetve a magyar Ripost mintájára készült, SDS-propagandát bulvárral vegyítő Ripost News-t is.